Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • SafeNet IDPrime 940 intelligens kártya

  • A kártya minősítése: MALE - minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz (angol rövidítése QSCD)
  • Értékelési szint: CC EAL5+ / PP QSCD
  • A MALE/QSCD tanúsítás száma: ANSSI-CC-2018/24
  • Az eredeti, francia nyelvű tanúsítási jelentés elérhető itt
  • A tanúsítási jelentés magyar nyelvű fordítása letölthető innen
  • A MALE/QSCD pontos neve és verziója a tanúsítási jelentés alapján: IAS Classic v4.4.2, MOC v1.1 szerverrel, Java Card MultiApp V4.0.1 platformon, Infineon M7892 G12 mikrochipben

  Műszaki leírás

  A SafeNet IDPrime 940 intelligens kártya támogatja a leggyakoribb PKI alapú műveleteket, úgymint digitális aláírás, email és adat titkosítás, vagy biztonságos azonosítás. A kártya akár 4096 bit hosszúságú RSA-kulcspárok, ill. 521 bit hosszúságú elliptikus görbén alapuló (ECDSA, ECDH) kulcspárok felhasználását is lehetővé teszi. Rendelkezik PIN menedzsment szabályzati támogatással mind a felhasználói mind az Admin PIN illetve PUK kódra.  

  A kártya 20 db különböző kulcskonténerrel rendelkezik, ezen kulcskonténerek mindegyikébe elhelyezhető egy-egy felhasználói tanúsítvány, ill. a hozzá tartozó kulcspár (pl. 2K RSA , P-256 ECC), de a kulcspárok „on-board” generálása is támogatott.

  A kártya által támogatott fontosabb szabványok: BaseCSP minidriver (SafeNet minidriver), Global Platform 2.2.1; Java Card 3.0.4, ISO 7816. Operációs rendszerek: Windows, MAC, Linux.

  A kártyának mint MALE/QSCD eszköznek elérhető egy SafeNet IDPrime 3940 termékváltozata is; míg a SafeNet IDPrime 940 egy hagyományos - „érintéses” – chipkártya, addig a SafeNet IDPrime 3940 dual-interfésszel rendelkezik, azaz a hagyományos – „érintéses” – chipkártya-olvasó mellett szabványos (ISO14443 kommunikációs protokollt támogató) „érintésmentes” chipkártya-olvasókkal is használható.

  A SafeNet IDPrime 940/3940 intelligens kártya használatához szükség van egy kártyakezelő alkalmazásra is, melyet a felhasználó számítógépére kell telepíteni. A kártya megfelelő működése csak ezzel garantált. Ez a SafeNet Authentication Client (SAC), mely honlapunkról díjmentesen letölthető.