Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Nem minősített tanúsítványok

  2013-07-09 11:46

  A fokozott biztonságú elektronikus aláírás olyan elektronikus aláírás, amit cégünk tanúsít, és amely alkalmas az aláíró azonosítására, használatával biztosítható a dokumentum hitelessége és sértetlensége. A fokozott biztonságú aláírás használatával olyan elektronikusan hitelesített dokumentumok hozhatók létre, amelyek személyhez és szervezethez köthetők, és teljes értékű aláírt dokumentumnak felelnek meg (kielégítik az írásbeliség jogi követelményeit).

  Mivel ez esetben az előírt biztonsági követelmények kevésbé szigorúak, a joghatása is enyhébb. Különbség a minősített aláíráshoz képest a biztonsági követelmények, az eltérő joghatások és a szolgáltató által vállalt felelősségvállalás mértékében található. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a fokozott biztonságú elektronikus aláírás esetében az érvényesség és a valódiság bizonyítása az aláírót és a hitelesítés-szolgáltatót terheli.

  A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt., mint Kormányzati Hitelesítés-szolgáltató az alábbi tanúsítvány fajtákat bocsátja ki. Árainkról telefonon vagy e-mailben tudunk felvilágosítást adni.
  Fokozott tanúsítványtípusok:

  tanúsítvány tulajdonosa kapcsolódó eszköz* tranzakciós limit** szolgáltatói felelősségvállalás***
  munkatárs (szervezeti személy) opcionális 0 Ft, 1M Ft, 10M Ft 100E Ft, 500E Ft, 1M Ft
  szervezet/eszköz opcionális 0 Ft, 1M Ft, 10M Ft 100E Ft, 500E Ft, 1M Ft

  *Megrendelő választhat, hogy fokozott tanúsítványát (BALE) eszközön vagy szoftveres formában állítsa ki a NISZ.
  **A tanúsítvány felhasználása során az egy alkalommal vállalható kötelezettség legmagasabb értéke. Kérjük, a választott tranzakciós limitet szíveskedjen a tanúsítvány-megrendelő és regisztrációs űrlapon jelezni.
  *** A szolgáltatói felelősségvállalás mértéke a tranzakciós limithez kapcsolódik, a táblázatban sorrendben tüntettük fel.