Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Minősített tanúsítványok

  2013-07-09 11:43

  A minősített elektronikus aláírás olyan aláírás, mely egy adott személyhez kötődik és alkalmas az aláíró azonosítására. Biztosítja a dokumentum hitelességét és sértetlenségét. Különbség a nem-minősített biztonságú aláíráshoz képest a biztonsági követelmények, az eltérő joghatások és a szolgáltató által vállalt felelősségvállalás mértékében található.

  A minősített elektronikus aláírás biztonságos aláírás-létrehozó eszközzel készül és ennek hitelesítése céljából minősített tanúsítvány kerül kibocsátásra. A minősített tanúsítvánnyal hitelesített elektronikus dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül. Ebből következően annak kell bizonyítani az érvényesség és valódiság esetlegesen hamis voltát, aki azt kétségbe vonja.

  A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt., mint Kormányzati-hitelesítés Szolgáltató az alábbi tanúsítvány fajtákat bocsátja ki. Árainkról telefonon vagy e-mailben tudunk felvilágosítást adni.
  Minősített tanúsítványtípusok (általános célú):

  tanúsítvány tulajdonosa kapcsolódó eszköz* tranzakciós limit** szolgáltató felelősségvállalása***
  munkatárs (szervezeti személy) BALE 0 Ft, 1M Ft, 20M Ft, 200M Ft 500E Ft, 1M Ft, 5M Ft, 50M Ft
  szervezet BALE 0 Ft, 1M Ft, 20M Ft, 200M Ft 500E Ft, 1M Ft, 5M Ft, 50M Ft
  munkatárs (szervezeti személy) nincs (szoftveres tanúsítvány) 0 Ft, 1M Ft, 20M Ft, 200M Ft 500E Ft, 1M Ft, 5M Ft, 50M Ft
  szervezet/eszköz nincs (szoftveres tanúsítvány) 0 Ft, 1M Ft, 20M Ft, 200M Ft 500E Ft, 1M Ft, 5M Ft, 50M Ft

  *Egyes minősített tanúsítványtípusok esetében BALE (Biztonságos Aláírás-létrehozó eszköz) használata kötelező. BALE eszközt Társaságunktól tud igényelni.
  **A tanúsítvány felhasználása során az egy alkalommal vállalható kötelezettség legmagasabb értéke. Kérjük, a választott tranzakciós limitet szíveskedjen a tanúsítvány-megrendelő és regisztrációs űrlapon jelezni.
  *** A szolgáltatói felelősségvállalás mértéke a tranzakciós limithez kapcsolódik, a táblázatban sorrendben tüntettük fel.