Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Tájékoztatás tanúsítvány megrendelő űrlap kitöltő alkalmazásról

  2020-07-09 17:10

  Ezúton tájékoztatjuk közületi ügyfeleinket, hogy az igénylésekhez használt Tanúsítvány megrendelő és regisztrációs űrlap nyomtatványhoz mostantól egy webes kitöltő alkalmazást vezetünk be, amellyel egyszerűbbé és hatékonyabbá válik az igénylőlap kitöltése.

   

  Az igénylés továbbra is a honlapunk Megrendelés / Tanúsítványok menüpontjában indítható, de a Tanúsítvány megrendelő és regisztrációs űrlap linkre kattintva egy tanúsítvány űrlap kitöltő alkalmazás (TÜKA) webes felülete jelenik meg. A web-es űrlapkitöltő felületen ugyanazokat az adatokat lehet megadni, mint a korábban használt igénylőlapon, viszont egyszerűbb módon: pl. legördülő menükből választható a tanúsítvány típus, és választástól függően kínálja fel vagy tiltja le az űrlap a további opciókat (pl. minősített tanúsítvány esetén a fokozott tanúsítványra vonatkozó tranzakciós limitek nem jelennek meg, vagy USB-token jelölése esetén a chipkártya olvasó nem választható). Az egyes mezőkbe belekattintva helyi súgó (útmutató) jeleníthető meg, a kitöltés végén pedig a felület felső menüsorában javasolt kiválasztani a Kitöltés ellenőrzése opciót, az esetleges hibák (pl. üresen maradt mező) javítása céljából.
  Kitöltést követően a Kitöltött igénylőlap letöltése opciót kell választani, amelynek eredményeképpen a webes felület előállítja a kitöltött igénylőlapot PDF fájlban. A PDF fájlban letöltött igénylőlapot ki kell nyomtatni két példányban és alá kell írni, majd a szokásos módon el kell juttatni a PKI Ügyfélkapcsolati Iroda számára emailben (pl. szkennelve, a szükséges csatolmányokkal együtt).


  A TÜKA webes felület bevezetésével a tanúsítványok igénylésére a korábbi módon (Word alapú tanúsítvány megrendelő és regisztrációs űrlappal) nincs lehetőség. Ez alól kivételt képeznek azon ügyfeleink, amelyek keretszerződésében egyedi, testre szabott, illetve nagyon speciális tanúsítvány megrendelő űrlap került mellékletként rögzítésre; ezen űrlapok a továbbiakban is alkalmazhatók a szerződésben rögzített tanúsítványok igényléséhez.

  További információkért keresse társaságunk PKI Ügyfélkapcsolati Irodáját, a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.