Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Tájékoztatás új típusú chipkártyák és USB-tokenek forgalmazásáról

  2019-10-29 09:38

  Társaságunk 2019. november végétől megkezdi egy új típusú minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz (MALE/QSCD) forgalmazását a közületi ügyfelei részére.

  Az eszköz a Thales (korábban Gemalto) cég SafeNet IDPrime 940 nevű chipkártya terméke, melyet ügyfeleink az előző években megszokott módon kétféle - chipkártya, valamint USB-token - kivitelben rendelhetnek meg; előbbihez hagyományos (érintéses) chipkártya-olvasó is szükséges.

  Az új eszköz használatához megfelelő kártyakezelő alkalmazást is telepíteni kell a felhasználók számítógépére, ez a SafeNet Authentication Client (SAC), melyet ügyfeleink díjmentesen letölthetnek honlapunkról.

  Az új eszköz rendelkezik a jogszabályok (910/2014. EU Rendelet – eIDAS) által előírt, minősített aláírást létrehozó eszköz tanúsítására jogosult szervezet által erre a célra kiadott tanúsítással. A tanúsítvány kiállítója a franciaországi Agence National de la Securité des Systémes d’Information (ANSSI). A tanúsítvány száma és keltezése: CERTIFICAT ANSSI-CC-2018/24, Párizs, 2018. június 11. Az eszköz neve és verziója a tanúsítás szerint: IAS Classic v4.4.2, MOC v1.1 szerverrel, Java Card MultiApp V4.0.1 platformon, Infineon M7892 G12 mikrochipben.

  Az új eszközre vonatkozó tanúsítási jelentés eredeti - francia nyelvű - változata és annak magyar fordítása, valamint további termékinformációk a honlapunk Termékek menüpontjában találhatók.

  Az új eszköz forgalmazásától kezdődően az elmúlt években használt régi típusú BALE eszközt (Gemalto ID Classic 340) társaságunk már csak a meglevő raktárkészlet erejéig biztosítja ügyfelei részére.