Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

  • Tájékoztatás az eSzemélyi új MALE tanúsításáról

    2019-04-09 13:19

    Ezúton tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az állampolgárok részére nyújtott e-aláírás szolgáltatáshoz kapcsolódóan az eSzemélyi, mint minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz (MALE) tanúsítása megújításra került, így az eSzemélyi továbbra is felhasználható minősített elektronikus aláírásra.

    Ahogy arról korábban is tájékoztatást adtunk, az eSzemélyi 2016. április 11-én kapta meg a független tanúsító szervezet által kiadott, minősített e-aláíráshoz szükséges tanúsítási okiratot, melynek érvényességi ideje 2019. április 10. A lejáratra tekintettel a tanúsító szervezet lefolytatta az ismételt tanúsítási eljárást, melynek alapján kiadásra került az eSzemélyi mint minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz megújított tanúsítványa. A tanúsítvány száma: E-IDS18T_TAN-QSCD, érvényesség kezdete: 2019. április 11., érvényesség vége: 2020. április 26., kiállítója a MÁTRIX TANÚSÍTÓ Kft., amely szervezet rendelkezik a vonatkozó jogszabályok alapján minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz megfelelőségének tanúsítására vonatkozó kijelölési engedéllyel. Az új tanúsítvány letölthető itt, illetve megtalálható honlapunk eSZIG E-ALÁÍRÁS Információk menüpontjában.

    Fentiek miatt módosítottuk a NISZ Zrt. vonatkozó szabályzatát is (Bizalmi Szolgáltatási Szabályzat a személyazonosító igazolványokhoz kibocsátott minősített tanúsítványokhoz - BSZ-ESZIG). A szabályzat módosított, 2019.04.11-től hatályos verziója (BSZ-ESZIG v1.8) elérhető a honlap Szabályozási dokumentumok menüpontjában.