Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Tájékoztatás weboldal-hitelesítő tanúsítvány szolgáltatás indításáról

  2017-07-10 16:47

  Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a NISZ Zrt., mint jogszabályokban kijelölt kormányzati hitelesítés szolgáltató 2017. július 7-én bejelentést tett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára a 910/2014-es EU-rendelet (eIDAS) szerinti új, nem minősített, weboldal-hitelesítő tanúsítvány szolgáltatásának indulásáról. A szolgáltatás keretében SSL, WildCard és UCC tanúsítványok igényelhetők.
  A szolgáltatást a NISZ Zrt. ügyfelei 2017. július 20-tól kezdődően vehetik igénybe.

  A NISZ Zrt. weboldal-hitelesítő szolgáltatására vonatkozó információkat az alábbi három publikus szabályzat írja le, a vonatkozó jogszabályi előírások, valamint a nemzetközi szabványok és ajánlások szerint:

  Az új szolgáltatásokat a NISZ Zrt. az ÁSZF-GOVCA 2.2.1 fejezete alapján a különböző állami intézmények, szervezetek, hivatalok, illetve ezek háttérintézményei, valamint az állami tulajdonú társaságok, az önkormányzati tulajdonú szervezetek, intézmények, társaságok és ezek háttérintézményei („közületi ügyfelek”) részére nyújtja; magánszemélyek vagy társaságok részére nem.

  Tájékoztatjuk a szolgáltatás iránt érdeklődőket, hogy a NISZ Zrt. Root CA tanúsítványát jelenleg csak a Microsoft Internet Explorer, Edge, és Windows operációs rendszeren a Chrome böngésző fogadja el „megbízható hitelesítésszolgáltatónak”.

  Az új szolgáltatásra vonatkozó további tájékoztatásért, a tanúsítványok igénylésének menetéről, valamint aktuális díjainkról Ügyfélkapcsolati Irodánkban érdeklődhetnek, honlapunk „Kapcsolat” menüpontja szerinti elérhetőségeken.