Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Változások a minősített időbélyegzés szolgáltatásban

  2017-06-21 18:49

  Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a NISZ Zrt. minősített időbélyegzés szolgáltatásában 2017. június 29-től változások lesznek.

  A változások oka az, hogy az NMHH 2017.06.15 dátumú határozatában nyilvántartásba vette a NISZ Zrt.-t, mint a 910/2014. EU Rendelet (eIDAS) szerinti minősített időbélyegzés szolgáltatást nyújtó bizalmi szolgáltatót, melynek következtében a NISZ Zrt.-nek hatályba kell léptetnie a szolgáltatásra vonatkozó új szabályzatait.

  A szabályzatok megváltozásán túl - ahogy ezt korábbi közleményünkben is jeleztük - a minősített időbélyegzés szolgáltatás kapcsán két műszaki jellegű változás is szükségessé válik:

  1. a minősített időbélyegek hitelesítéséhez az alábbi új szolgáltatói tanúsítványokat fogjuk használni:
  2. módosulni fog az időbélyeg formátuma is az új, eIDAS-hoz kapcsolódó szabványoknak megfelelően: az EN 319-421 szabvány szerinti qcStatement kiterjesztés kerül bele a NISZ Zrt. által kiadott minősített időbélyegekbe

  Ez a két műszaki jellegű változás – a publikus szabályzatainkkal együtt - 2017. július 29-től lép érvénybe. A változások miatt 2017.június 28-án 22:00-24:00 között tervezett karbantartást hajtunk végre, mely a minősített időbélyegzés szolgáltatásunkat érinti. A karbantartás során - a jelzett időszakon belül - előfordulhatnak rövidebb (néhány perces) szolgáltatás kiesések, melyekért szíves megértésüket kérjük.

  Fenti technikai módosítások várhatóan nem jelentenek problémát az ügyfelek részére, ezzel együtt megkérjük előfizetőinket, hogy szíveskedjenek felkészülni a fentiekre. A módosuló időbélyeg formátum kapcsán a NISZ Zrt. díjmentes tesztelési lehetőséget biztosít előfizetői számára.

  A teszt időbélyegző rendszer elérhető a következő címen: https://84.206.107.74/ts

  A teszt rendszer eléréséhez tanúsítvány alapú autentikáció szükséges; ez megegyezik azzal az ún. „TSA AUTH” tanúsítvánnyal, amit előfizetőink számára az éles rendszerhez kiadtunk.