Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • eKAT szoftver támogatásának megszűnése (2024.06.14.)

  2024-05-07 13:00

  Kedves Partnerünk!

  A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (a továbbiakban: NISZ Zrt. vagy Szolgáltató) jelenleg két vastagkliens alkalmazást biztosít a kötegelt aláírások létrehozására, aláírás-ellenőrzésre több operációs rendszerben. Ezek, a Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírásellenőrző Szoftver (KEAASZ), amelyet állampolgári célokra fejlesztettek, illetve az ellátotti intézmények és kormányhivatalok által használt eKAT szoftver, amely csak kis mértékben tér el a KEAASZ-tól.

  Figyelembe véve, hogy az eKAT elavult szoftverkomponens fejlesztői támogatása megszűnt, illetve a KEAASZ szoftver képes ellátni azon funkciókat, amelyre korábban az eKAT volt hivatott, így elkerülve a párhuzamosságot a Szolgáltató döntése alapján az eKAT szoftver szolgáltató oldali támogatását megszünteti 2024. június 14. napjával.

  A fentieket figyelembe véve kérjük minden T. Partnerünk részéről, aki az eKAT szoftvert alkalmazza, hogy térjen át a támogatással rendelkező KEAASZ használatára, amely elérhető és könnyedén letölthető a bal oldali menüsávban megtalálható ,,ALÁÍRÓ SZOFTVER (KEAASZ)” menüpont alól.

  A KEAASZ aláíró alkalmazás tartalmazza mindazon funkciókat, ami elérhető volt a korábbi ún. eKAT alkalmazásban az alábbi beállítások esetén:

  • a szoftver megnyitását követően a ,,Beállítások” opciót kell kiválasztani
  • a menüpontban a ,,Folyamattámogató nézet (eKAT)” lehetőséget szükséges engedélyezni, továbbá ki kell jelölni egy mappát a ,,visszautasított dokumentumok” számára.

  További kérdés esetén keressen Bennünket a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőség valamelyikén.