Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

  • Tájékoztatás az eSzemélyi tanúsításának megújításáról

    2020-04-28 10:50

    Ezúton tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az állampolgárok részére nyújtott e-aláírás szolgáltatáshoz kapcsolódóan az eSzemélyi, mint minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz (MALE/QSCD) tanúsítása megújításra került, így az eSzemélyi továbbra is felhasználható minősített elektronikus aláírásra.

    Ahogy arról korábban is tájékoztatást adtunk, az eSzemélyi korábbi tanúsításának érvényességi ideje 2020. április 26. A lejáratra tekintettel a tanúsító szervezet lefolytatta az ismételt tanúsítási eljárást, melynek alapján kiadásra került az eSzemélyi mint minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz megújított tanúsítványa. A tanúsítvány száma: E-IDS20T_TAN-QSCD, érvényesség kezdete: 2020. április 27., érvényesség vége: 2023. április 26., kiállítója a MÁTRIX TANÚSÍTÓ Kft., amely szervezet rendelkezik a vonatkozó jogszabályok alapján minősített elektronikus aláírást létrehozó eszköz megfelelőségének tanúsítására vonatkozó kijelölési engedéllyel. Az új tanúsítvány letölthető itt, illetve megtalálható honlapunk eSZIG E-ALÁÍRÁS Információk menüpontjában.

    Fentiek miatt módosítottuk a NISZ Zrt. vonatkozó szabályzatát is (Bizalmi Szolgáltatási Szabályzat a személyazonosító igazolványokhoz kibocsátott minősített tanúsítványokhoz - BSZ-ESZIG). A szabályzat módosított, 2020.04.27-től hatályos verziója (BSZ-ESZIG v2.1) elérhető a honlapunk Szabályozási dokumentumok menüpontjában.