Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató

 • Szeptember végi karbantartások, eSzemélyi OCSP változás

  2021-09-27 10:32

  Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2021. szeptember 29-én 22:00-24:00 között a GovCA rendszerünkben karbantartási munkálatokat végzünk, mely a Társaságunk által nyújtott minősített e-aláírás és e-bélyegzés célú tanúsítvány szolgáltatást érinti. Másnap, 2021. szeptember 30-án 21:30-24:00 között egy újabb karbantartásra kerül sor, amely az eSzemélyi e-aláírás szolgáltatását érinti.

  A karbantartás során - a jelzett időszakon belül - előfordulhatnak rövidebb (néhány perces) szolgáltatás kiesések. Megértésüket köszönjük.

  A szeptember 29-i karbantartás keretében a közületi ügyfeleinknek nyújtott minősített e-aláírás és e-bélyegzés szolgáltatói rendszerünkben új operációs rendszerű szervergépek kerülnek beüzemelésre. Ez a módosítás nem jelent problémát az ügyfelek részére, ezzel együtt felhívjuk azon előfizetőink figyelmét, akik a tanúsítvány visszavonási listát (CRL), a valós idejű tanúsítvány állapot információt (OCSP) valamint a tanúsítványtárat a saját rendszerükbe rögzített IP címeken érik el, hogy készüljenek fel a fenti változásra, és a vonatkozó szabályzatainkban megadott DNS szolgáltatási címeken szíveskedjenek elérni ezeket a szolgáltatás-elemeket.

  A szeptember 30-i karbantartás keretében az eSzemélyi e-aláírás szolgáltatói rendszerünkben kerülnek beüzemelésre új operációs rendszerű szervergépek, szintén a tanúsítvány visszavonási lista (CRL), a valós idejű tanúsítvány állapot információ (OCSP) valamint a tanúsítványtár vonatkozásában. Emellett módosításra kerül az eSzemélyi e-aláíró tanúsítványaihoz kapcsolódó OCSP szolgáltatás is, melynek eredményeképpen mostantól az OCSP válaszokban levő ún. ArchiveCutoff kiterjesztés az EN 319 411-2 szabvány 6.3.10-10 pontja szerinti dátumot illetve időpontot tartalmazza (archiveCutOff date set to the CA's certificate "notBefore" time and date value”).