Kormányzati hitelesítés szolgáltatások indulásának előkészítése

2013-07-09 11:41

A szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról és az állam által kötelezően nyújtandó szolgáltatásokról szóló 83/2012 (IV. 21.) Korm. rendelethez kapcsolódóan a Kormány az elektronikus aláírással kapcsolatos hitelesítés szolgáltatások vonatkozásában a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt.-t jelölte ki, mint szolgáltatót.

A NISZ Zrt. jelenleg alakítja ki az elektronikus aláírás hitelesítés és időbélyegzés szolgáltatások infrastruktúráját, és ezzel párhuzamosan történik a szolgáltatások nyújtásához szükséges üzleti folyamatok kidolgozása és a személyi feltételek megteremtése.

A szolgáltatások igénybe vételére várhatóan 2013. őszétől kerülhet sor, az illetékes felügyeleti és hatósági bejelentéseket és nyilvántartásba vételt követően, melyről honlapunkon is tájékoztatást adunk majd. Ezt követően a NISZ Zrt. kész fogadni az állami szervek és intézmények részéről az elektronikus aláírással kapcsolatban felmerülő igényeket, úgymint fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás, minősített időbélyegzés szolgáltatás, vagy egyéb – pl. titkosító vagy azonosítás célú tanúsítványok kiadása.

Az állami szervek, intézmények részéről az elektronikus aláírással kapcsolatos igényeket a NISZ  PKI Ügyfélkapcsolati Irodáján lehet majd jelezni az alábbi elérhetőségeken, de kiemelt ügyfelek esetében társaságunk értékesítési ügyfélmenedzserei is fogadják az ezzel kapcsolatos megkereséseket.

A szolgáltatással kapcsolatban további felvilágosítást az Ügyfélkapcsolati Iroda munkatársai adnak.

A NISZ PKI Ügyfélkapcsolati Iroda elérhetőségei az alábbiak:

1081 Budapest, Csokonai utca 3.

Telefon: +36 1 795-7200 vagy +36 30 795-7200

Fax: +36 1 795-0100

e-mail: info@hiteles.gov.hu

Ügyfélkapcsolati Iroda nyitva tartása:

H-CS.: 9-16 h

P.: 9-15 h

.