Elindult az új minősített közigazgatási tanúsítványkiadó hitelesítő központ

2014-07-22 14:52

2014. július 21-től új hitelesítő központból (CA-ból) bocsátjuk ki előfizetőink részére a kormányzati hitelesítés szolgáltatások (GOV CA) keretében mind a hatóságok ügyintézői, mind az ügyfelek által használható minősített közigazgatási elektronikus aláíráshoz kapcsolódó tanúsítványokat:

  • A CA szolgáltatói tanúsítványa honlapunk Szolgáltatói tanúsítványok menüpontja alól, vagy ide kattintva tölthető le.
  • Az új hitelesítő központ elnevezése: Subject/CN=Minősített Közigazgatási Tanúsítványkiadó - GOV CA
  • Az új hitelesítő központ által kiadott végfelhasználói tanúsítványok a Minősített tanúsítványtárból tölthetők le.  
  • A CA által kibocsátott visszavonási listák a honlapunk Visszavonási listák menüpontja alól vagy a http://qca.hiteles.gov.hu/crl/GOVCA-QKET.crl url-ről érhetők el.
     

Részletek »

Elindult az új minősített tanúsítványkiadó hitelesítő központ

2014-05-28 08:33

2014. május 19-től új hitelesítő központból (CA-ból) bocsátjuk ki előfizetőink részére a kormányzati hitelesítés szolgáltatások (GOV CA) keretében a minősített elektronikus aláíráshoz kapcsolódó tanúsítványokat:

A 2013. november 23-án indult „Minősített Tanúsítványkiadó - Kormányzati Hitelesítés szolgáltató” hitelesítő központból a továbbiakban nem bocsátunk ki új tanúsítványt, az eddig kiadott tesztelési célú illetve éles tanúsítványok visszavonásra kerültek.
 

Részletek »

Elindult az új fokozott tanúsítványkiadó hitelesítő központ

2014-02-24 11:27

2014. február 20-tól új hitelesítő központból (CA-ból) bocsátjuk ki előfizetőink részére a kormányzati hitelesítés szolgáltatások (GOV CA) keretében a fokozott biztonságú elektronikus aláíráshoz kapcsolódó tanúsítványokat:

A 2013. november 23-án indult „Fokozott Tanúsítványkiadó - Kormányzati Hitelesítés szolgáltató” hitelesítő központból a továbbiakban nem bocsátunk ki új tanúsítványt, az eddig kiadott tesztelési célú illetve éles tanúsítványok 2014. március 31-ig visszavonásra kerülnek. A CA változásával kapcsolatban minden szerződött ügyfelünket írásban tájékoztatjuk.

Részletek »

Indul a Kormányzati Hitelesítés Szolgáltatás (GOV CA)

2013-11-22 10:30

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) elindította a kormányzati hitelesítés szolgáltatását. A szolgáltatás keretében elektronikus aláíráshoz szükséges tanúsítványokat, azonosítási és titkosítási célú tanúsítványokat bocsát ki a NISZ Zrt., illetve a minősített időbélyegzés szolgáltatás keretében hiteles időpontot, időbélyeget rendel az elektronikus üzenethez.

A sikeres tesztidőszakot követően elindult a kormányzati hitelesítés szolgáltatás (Gov CA - Governmental Certification Authority) rendszere – jelentette be mai közös sajtótájékoztatójában a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH).

Részletek »

Kormányzati hitelesítés szolgáltatások indulásának előkészítése

2013-07-09 11:41

A szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról és az állam által kötelezően nyújtandó szolgáltatásokról szóló 83/2012 (IV. 21.) Korm. rendelethez kapcsolódóan a Kormány az elektronikus aláírással kapcsolatos hitelesítés szolgáltatások vonatkozásában a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt.-t jelölte ki, mint szolgáltatót.

A NISZ Zrt. jelenleg alakítja ki az elektronikus aláírás hitelesítés és időbélyegzés szolgáltatások infrastruktúráját, és ezzel párhuzamosan történik a szolgáltatások nyújtásához szükséges üzleti folyamatok kidolgozása és a személyi feltételek megteremtése.

A szolgáltatások igénybe vételére várhatóan 2013. őszétől kerülhet sor, az illetékes felügyeleti és hatósági bejelentéseket és nyilvántartásba vételt követően, melyről honlapunkon is tájékoztatást adunk majd. Ezt követően a NISZ Zrt. kész fogadni az állami szervek és intézmények részéről az elektronikus aláírással kapcsolatban felmerülő igényeket, úgymint fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás, minősített időbélyegzés szolgáltatás, vagy egyéb – pl. titkosító vagy azonosítás célú tanúsítványok kiadása.

Az állami szervek, intézmények részéről az elektronikus aláírással kapcsolatos igényeket a NISZ  PKI Ügyfélkapcsolati Irodáján lehet majd jelezni az alábbi elérhetőségeken, de kiemelt ügyfelek esetében társaságunk értékesítési ügyfélmenedzserei is fogadják az ezzel kapcsolatos megkereséseket.

A szolgáltatással kapcsolatban további felvilágosítást az Ügyfélkapcsolati Iroda munkatársai adnak.

A NISZ PKI Ügyfélkapcsolati Iroda elérhetőségei az alábbiak:

1081 Budapest, Csokonai utca 3.

Telefon: +36 1 795-7200 vagy +36 30 795-7200

Fax: +36 1 795-0100

e-mail: info@hiteles.gov.hu

Ügyfélkapcsolati Iroda nyitva tartása:

H-CS.: 9-16 h

P.: 9-15 h

Részletek »